Кобзон, зустрічай! Наступний пішов: Зранку знайшли в камері пiдвiшенuм…

Повідомлення про нібито смерть почали поширювати у соціальній мережі Х (раніше відомій як Twitter). Користувачі писали, що Гіркіна нібито знайшли повішеним у його камері в колонії.

За хештегом “Гіркін” у соцмережі росіяни задаються питанням, чи мертвий терорист насправді. “Так що, вирушив Гіркін до Навального на дебати чи таки ні?”, “То що там Гіркін на концерті вже?”, “Гіркін все?” – пишуть у Х.

Також там поширили нібито скриншот з Telegram-каналу з назвою “Мирослава Регинская (Свободу Стрелкову!”)”. Мирослава Регінська – це дружина Стрєлкова, а в описі каналу сказано, що він був створений “для публікацій повідомлень та матеріалів про стан справ Ігоря Івановича Стрєлкова, матеріалів кримінальної справи, рішень суду та публікації особистих повідомлень Стрєлкова із катівень”.

На “скриншоті” написано: “У мене немає слів. Я в жаху від цієї новини. Ігора Івановича знайдено повішеним у камері. Стрєлков мертвий. Те, що його вбили, повинно бути відомо якомога більшій кількості людей”. А також репост повідомлення з каналу колишнього ватажка угрупування “ДНР” Павла Губарєва, де нібито також сказано про смерть Гіркіна.

Однак насправді ні на каналі Мирослави Регінської, ні на каналі Губарєва таких повідомлень немає. Водночас у дружини Гіркіна є практично ідентичне повідомлення, проте в ньому йдеться про смерть російського пропагандиста Андрія Морозова: “У мене немає слів. Я в жаху від цієї новини. Андрій був дуже яскрава людина, наш з Ігорем знайомий. Він ціною свого життя довів, що честь і справді йому дорожче. Те, що його вбило, має бути відомо якомога більшій кількості людей”.

Leave a Comment