Стpашна втpата! Про нього писатимуть в книжках – його більше нeмaє: велика тpагедія! Вічна пaм’ять!

У ніч на 6 вересня помер український учений, історик, релігієзнавець Ігор Козловський. Він пережив полон «ДНР» і був звільнений за великим обміном у грудні 2017 року. Йому було 69 років. Про смерть Ігоря Козловського повідомила його колега, релігієзнавиця Людмила Филипович. Вона розповіла у Facebook, що у нього стався серцевий напад.

Смерть Ігоря Козловського також підтвердив у соцмережах його син Олександр. «Тато… Ти був для мене всім світом. Люблю тебе безмежно. Спочивай з миром», — написав він. “До зустрічі у вічності, дорогий Ігоре Козловський. Дуже шкода втрачати можливість реального спілкування з такими людьми. Зі святими упокой, Господи!”, – написав на ФБ священнослужитель та громадський діяч Георгій Коваленко.

Ще у вівторок, 5 вересня, Козловський відвідував прем’єру фільму Марисі Нікітюк “Я, Ніна” та ділився світлиною у соцмережах.Відомо, Ігор Козловський народився у Донецьку у 1954 році. Після російського вторгнення 2014 року він залишався у місті через хворого сина. Через його проукраїнську позицію був захоплений у полон бойовиками «ДНР».

Козловського затримали через день після вибуху біля пам’ятника Леніну в Донецьку, який стався в ніч на 27 січня 2016 року. Йому інкримінували скоєння злочину за ч. 1 ст. 256 так званого “кримінального кодексу ДНР” – незаконне зберігання вибухових речовин. При цьому обвинувачення кілька разів змінювалися. Він провів у полоні, зазнаючи катувань, майже 2 років (700 днів). 27 грудня 2017 року Ігоря Козловського вдалося звільнити з полону в рамках великого обміну.

Рідні запевняють, що релігієзнавець не критикував публічно самопроголошену “ДНР”, а на своїй сторінці у соціальній мережі ділився лише філософськими цитатами та нейтральними фото.

За словами родичів, Ігор Анатолійович міг привернути до себе увагу бойовиків участю в міжконфесійному молитовному марафоні “За єдність і мир в Україні”, який тривав у березні-жовтні 2014 року – туди він виходив із українським прапором.

Leave a Comment